Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.

Webdesign door Snugger

Neem contact op

Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

Er zijn op dit moment koppelingsproblemen, en ik ontvang niet alle contactaanvragen. Er wordt aan gewerkt dit te verhelpen. In de tussentijd stuur ik een bevestiging van ontvangst bij ieder contactverzoek. Als je binnen 24 uur geen bevestiging krijgt, dan heb ik de aanvraag niet gekregen. Stuur me dan alsjeblieft een bericht: petradeij@praktijkpetradeij.nl met daarin je vraag of inschrijving. Alvast bedankt.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

Therapie

Alle modellen waar ik mee werk hebben de volgende zaken gemeen

context

onderzoeken hoe patronen en verbindingen elkaar beïnvloeden, in afgestemde samenwerking

verbinding

betekenis en uitingen over de verbindingen en betrokkenheid staan centraal

ervaring

contact en dialoog ontstaan door en vormen nieuwe ervaringen

Therapie richt zich op het opdoen van nieuwe ervaringen terwijl soms pijnlijke momenten worden gedeeld of beleefd. Hierdoor kunnen oude patronen veranderen en kan er herstel optreden, dit is van toepassing voor mensen van alle leeftijden. Alle therapiemodellen waarmee ik werk zijn gericht op het maken van contact, onvoorwaardelijke acceptatie, betekenisgeving en betrokkenheid. Het zijn modellen met een warme en hartelijke inslag en juist daardoor is het mogelijk de moeilijke momenten in en rond de therapie aan te gaan.

Helaas heb ik de komende tijd geen mogelijkheid om cliënten aan te nemen voor een volledige behandeling. Wat eventueel wel mogelijk is, is dat we in één of twee gesprekken gezamenlijk bekijken wat mogelijkheden zijn die het beste passen bij uw situatie.

 

 

Basistherapie richt zich op de basis: de gehechtheid. Als er in deze basis iets is misgegaan, kan dat gevolgen hebben voor uw lichamelijk, sociaal en emotioneel welzijn. Lange tijd werd gehechtheidsproblematiek als onbehandelbaar of onherstelbaar beschouwd, er kon wel worden gewerkt aan enkele gevolgen of symptomen, maar meer leek onmogelijk. Dit is inmiddels achterhaald en werken met Basistherapie is één van de manieren waarop u hier individueel mee aan de slag kunt.

Ik ben gecertificeerd Basistherapeut.

Schematherapie is een samenvoeging van diverse soorten therapiemodellen die de mogelijkheid biedt om complexe (persoonlijkheids)problematiek aan te pakken. Vastlopende, innerlijke patronen worden in dit model ‘schema’ genoemd en het gaat er hier ook om te kijken welke schema’s zich hoe en waarom vrijwel altijd op vrijwel dezelfde wijze herhalen. Hierdoor loopt u telkens eenzelfde soort ervaring op in bijvoorbeeld het contact met andere mensen op een nadelige of ongelukkig makende wijze.

Ik ben in opleiding tot schematherapeut.

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van partnerrelatietherapie die zich richt zich op het onderliggende vertrouwen en de verbinding in de relatie en gaat hiermee verder dan alleen communicatieregels en praktische afspraken.

Bij EFT staan liefde en emoties centraal en worden deze erkend als drijvende kracht in een relatie. Juist als mensen zich op dit vlak niet gezien en erkend voelen door hun partner ontstaan er problemen. Ik zie en bemerk de veranderingen die zich voltrekken bij de paren die ik tot nu toe met EFT heb geholpen, of zij nu negen maanden of negentien jaar bij elkaar zijn, jong of oud zijn, welke seksuele geaardheid dan ook, met of zonder kinderen.

Ik ben gecertificeerd en internationaal geregistreerd therapeut en supervisor voor dit model.  Ik geef veel les, training en supervisie en schrijf regelmatig over EFT.

Met gezinnen werk ik met de gezinsvariant van EFT, Emotionally Focused Family Therapy (EFFT) en Attachment Focused Family Therapy (AFFT), ook wel bekend als DyadicDevelopmental Psychotherapy (DDP). Helaas, aan al deze afkortingen is niets te doen. Ik werk in een combinatie van deze modellen waarbij patronen tussen de gezinsleden worden bekeken.  Het kan gaan over ouders en kinderen, maar ook tussen broers en zussen en de onderlinge relatie.

 Ik ben gecertificeerd en internationaal geregistreerd therapeut en supervisor voor EFFT en heb voor AFFT/DDP de basis (level I) en de vervolgopleiding (level II) gedaan bij de grondlegger van het model, Dan Hughes.

X