©2021 Praktijk Petra Deij Webdesign door Snugger

Neem contact op

  Naam & achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bericht  Informatie

  Mijn praktijk bevindt zich in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Europalaan 500 in Utrecht, op het terrein ‘Stadspoort Zuid’.

  Mijn kamer bevindt zich op de tweede verdieping in de zuidvleugel, kamer 5.

  Routebeschrijvingen

  Komende met behulp van een GPS / PARKEREN

  • Stel in op ‘Eendrachtlaan’ voor de ingang van het parkeerterrein, niet op Europalaan.
  • Er zijn drie parkeerterreinen die toegang geven tot het complex ‘Stadspoort Zuid’ waar gebouw 500 Stadstuin onderdeel van is. Neem het parkeerterrein bij gebouw 100/parkeerpoort C.
  • Parkeren is het eerste uur gratis, daarna €2,00 per uur met een maxiumum van €10,00. Als huurders zijn we hiertegen in protest maar vooralsnog geldt dit.
  • Loop tussen gebouw 100 en 200 door, dan langs gebouw 300 en dan kom je bij de hoofdingang van gebouw 500 waar heel duidelijk  ‘Stadstuin’ op de luifel staat.
  • Op werkdagen is de deur vanaf 9.00 open, indien dit niet zo is en/of je de weg in het gebouw niet kunt vinden, bel me even, dan kom ik je halen.
  • Parkeren kan ook op straat, op werkdagen zal het lastig zijn een plekje te vinden en op sommige punten kun je niet vrij parkeren. Mocht je elders parkeren dan heb je toegang tot het complex via Poort B en Poort C, door de week ook via Poort A. In het weekend is deze laatste afgesloten met een hek maar kun je bij B en C wel naar binnen. Aan de voorkant kun je op werkdagen vanaf 9.00 bij gebouw 500 (Stadstuin) naar binnen door het hek aan de Europalaan, op andere tijden is dit gesloten.

  Komende vanaf de A12 vanuit de richting Den Haag/Amsterdam

  • Afslag Jaarbeurs/Kanaleneiland
  • Houd links aan na de afslag, onder viaduct A12 door, de Europalaan op
  • Neem de eerste afslag rechts, de Winthontlaan
  • Eerste links, de Eendrachtlaan.
  • Zie verder ‘GPS/Parkeren’

  Komende vanaf de A12 vanuit de richting Arnhem

  • Afslag Jaarbeurs/Kanaleneiland
  • Houd rechts aan na de afslag en draai de Europalaan op
  • Neem de eerste afslag rechts, de Winthontlaan
  • Eerste links, de Eendrachtlaan
  • Zie verder ‘GPS/Parkeren’

  Komende vanuit de stad: Kanaleneiland, Transwijk/Jaarbeurs en Rivierenwijk/Hoograven

  • Vanuit Kanaleneiland rechtdoor op het verkeersplein, vanaf Transwijk/Jaarbeurs linksaf, vanaf Rivierenwijk/Hoograven helemaal rond
  • Sorteer direct rechts voor, neem de afslag rechts na het tankstation, de Eendrachtlaan op
  • Volg de Eendrachtlaan, kruis de Vliegend Hertlaan.
  • Zie verder ‘GPS/Parkeren’

  Komende met het openbaar vervoer

  • Sneltram uit IJselstein en Nieuwegein, en vanuit Utrecht naar beide richtingen: halte Kanaleneiland-Zuid
  • Steek via de loopbrug over naar het bedrijventerrein (niet de meubelboulevard)
  • Voor gebouw 500 (Stadstuin) is een toegang voor voetgangers en fietsers. Het hek is op werkdagen open vanaf 9.00.
  • Op andere tijden heb je toegang tot het complex via Poort B en Poort C, door de week ook via Poort A. In het weekend is deze laatste afgesloten met een hek maar kun je bij B en C wel naar binnen.

  Komende met de fiets

  • Zorg dat je, vanuit de stad komende, aan de linkerkant van de Europalaan fietst(tramlijn aan je rechterhand).
  • Voor gebouw 500 (Stadstuin) is een toegang voor voetgangers en fietsers. Het hek is op werkdagen open vanaf 9.00.
  • Op andere tijden heb je toegang tot het complex via Poort B en Poort C, door de week ook via Poort A. In het weekend is deze laatste afgesloten met een hek maar kun je bij B en C wel naar binnen.

  Therapie

  Alle modellen waar ik mee werk hebben de volgende zaken gemeen

  Samenwerken

  Samenwerken met de cliënt in diens tempo en naar diens kunnen

  Gehechtheid

  De gehechtheid staat centraal

  Ervaringsgericht

  Ervaringsgericht en/of experiëntieel werken.

  De therapie richt zich op het opdoen van nieuwe ervaringen terwijl soms pijnlijke momenten worden gedeeld of beleefd. Hierdoor kunnen oude patronen veranderen en kan er herstel optreden, dit is van toepassing voor mensen van alle leeftijden. Alle therapiemodellen waarmee ik werk zijn gericht op het maken van contact, onvoorwaardelijke acceptatie en betrokkenheid. Het zijn modellen met een warme en hartelijke inslag en juist daardoor is het mogelijk de moeilijke momenten in en rond de therapie aan te gaan.

  Helaas heb ik de komende tijd geen mogelijkheid om cliënten aan te nemen voor een volledige behandeling. Wat wel mogelijk is, is dat we in een gesprek gezamenlijk bekijken wat mogelijkheden zijn die het beste passen bij uw situatie.

   

   

  Basistherapie richt zich op de basis: de gehechtheid. Als er in deze basis iets is misgegaan, kan dat gevolgen hebben voor uw lichamelijk, sociaal en emotioneel welzijn. Lange tijd werd gehechtheidsproblematiek als onbehandelbaar of onherstelbaar beschouwd, er kon wel worden gewerkt aan enkele gevolgen of symptomen, maar meer leek onmogelijk. Dit is inmiddels achterhaald en werken met Basistherapie is één van de manieren waarop u hier individueel mee aan de slag kunt.

  Ik ben gecertificeerd Basistherapeut.

  Schematherapie is een samenvoeging van diverse soorten therapiemodellen die de mogelijkheid biedt om complexe (persoonlijkheids)problematiek aan te pakken. Vastlopende, innerlijke patronen worden in dit model ‘schema’ genoemd en het gaat er hier ook om te kijken welke schema’s zich hoe en waarom vrijwel altijd op vrijwel dezelfde wijze herhalen. Hierdoor loopt u telkens eenzelfde soort ervaring op in bijvoorbeeld het contact met andere mensen op een nadelige of ongelukkig makende wijze.

  Ik ben in opleiding tot schematherapeut.

  Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van partnerrelatietherapie die zich richt zich op het onderliggende vertrouwen en de verbinding in de relatie en gaat hiermee verder dan alleen communicatieregels en praktische afspraken.

  Bij EFT staan liefde en emoties centraal en worden deze erkend als drijvende kracht in een relatie. Juist als mensen zich op dit vlak niet gezien en erkend voelen door hun partner ontstaan er problemen. Ik zie en bemerk de veranderingen die zich voltrekken bij de paren die ik tot nu toe met EFT heb geholpen, of zij nu negen maanden of negentien jaar bij elkaar zijn, jong of oud zijn, welke seksuele geaardheid dan ook, met of zonder kinderen.

  Ik ben gecertificeerd en internationaal geregistreerd therapeut en supervisor voor dit model.  Ik geef veel les, training en supervisie en schrijf regelmatig over EFT.

  Met gezinnen werk ik met de gezinsvariant van EFT, Emotionally Focused Family Therapy (EFFT) en Attachment Focused Family Therapy (AFFT), ook wel bekend als DyadicDevelopmental Psychotherapy (DDP). Helaas, aan al deze afkortingen is niets te doen. Ik werk in een combinatie van deze modellen waarbij patronen tussen de gezinsleden worden bekeken.  Het kan gaan over ouders en kinderen, maar ook tussen broers en zussen en de onderlinge relatie.

   Ik ben gecertificeerd en internationaal geregistreerd therapeut en supervisor voor EFFT en heb voor AFFT/DDP de basis (level I) en de vervolgopleiding (level II) gedaan bij de grondlegger van het model, Dan Hughes.

  X