Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.

Webdesign door Snugger

Neem contact op

Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

Er zijn op dit moment koppelingsproblemen, en ik ontvang niet alle contactaanvragen. Er wordt aan gewerkt dit te verhelpen. In de tussentijd stuur ik een bevestiging van ontvangst bij ieder contactverzoek. Als je binnen 24 uur geen bevestiging krijgt, dan heb ik de aanvraag niet gekregen. Stuur me dan alsjeblieft een bericht: petradeij@praktijkpetradeij.nl met daarin je vraag of inschrijving. Alvast bedankt.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

SYSTEEMOPLEIDING 132 UUR

NRVG ERKEND

Werken met systemen is uitdagend, leuk, spannend, moeilijk, leerzaam en fantastisch.

Systemici bezien de wereld vanuit samenhang, zowel als het gaat om kracht, groei en mogelijkheden als ook als het gaat om (complexe) problemen en klachten. Een individu kan daarom nooit alleen verantwoordelijk gesteld worden voor oorzaak of oplossing, ieder mens is onderdeel van een geheel.

Alle gehelen, of systemen, een stel, een gezin, een familie, maken weer deel uit van een groter geheel, waarvan zij afhankelijk zijn en aan bijdragen. Niemand leeft geïsoleerd, patronen grijpen in en beïnvloeden elkaar.

In systeemtherapie is er aandacht voor vastgelopen processen, zowel interpersoonlijk als intrapsychisch. Er wordt gekeken naar hoe we in dialoog relaties leggen, emoties co-reguleren en betekenissen geven, in de hoop dat er ruimte komt om te bewegen, om samen verder te gaan. Er wordt gekeken naar verschillen en samenhang met betrekking tot belevingen, behoeften, emoties, intenties, waarden, overtuigingen en gedrag. Je hebt als systeemtherapeut met ieder systeemlid een eigen werkrelatie en ook met het systeem als geheel.

Kortom: werken met systemen is uitdagend, leuk, spannend, moeilijk, leerzaam en fantastisch.

Vanzelfsprekend komen alle theorieën en modellen aan bod die van belang zijn om als systeemtherapeut goed aan de slag te kunnen. Je wordt breed opgeleid, met een nadruk op het collaboratieve/dialogische perspectief, het gehechtheidsperspectief, met aandacht voor de kracht en waarde van emoties en ervaringen (experiëntieel) en dit alles onder de paraplu van systeemtheoretisch denken.

Docent

Ik ben Petra Deij, NVRG erkend systeemtherapeut, opleider, (leer)supervisor en leertherapeut, tevens EFT-supervisor. Sinds 1984 werk ik, na begonnen te zijn als ‘zaalzuster’ in een psychiatrisch ziekenhuis (zoals dat toen nog heette) in diverse functies in de specialistische GGZ, en in eigen praktijk in Utrecht. Momenteel geef ik vooral (leer)supervisie, leertherapie en les in eigen praktijk. Sinds 2019 ben ik aan het promoveren aan de University of Bedfordshire (Luton, UK), mijn onderzoeksonderwerp is de werkrelatie in supervisie. Ik hoop dit binnen afzienbare tijd af te ronden en weer tijd te hebben voor andere zaken.

Praktisch en aanmelden

De opleiding start weer in 2024 en aanmelden is mogelijk. Om de druk op werk+zorgdagen te ontlasten, en reistijd te beperken, wordt er onderwijs gegeven op locatie in Utrecht op wisselende dagen en in de avond, online.

Data worden op korte termijn bekend gemaakt.

Kosten

Deelname aan de opleiding kost €4350,00 voor individuen/zelfstandigen, en €4525,00 voor organisaties.

Er dienen op eigen kosten boeken te worden aangeschaft, de rest van de literatuur wordt beschikbaar gesteld.

 

 


Inschrijving voor Systeemopleiding 2024-2025

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

Meer informatie ontvangen?

Contact
X