©2022 Praktijk Petra Deij Webdesign door Snugger

Neem contact op

  Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

  Naam & achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bericht  SYSTEEMOPLEIDING 132 UUR

  NRVG ERKEND

  Werken met systemen is uitdagend, leuk, spannend, moeilijk, leerzaam en fantastisch.

  Systemici bezien de wereld vanuit samenhang, zowel als het gaat om kracht, groei en mogelijkheden als ook als het gaat om (complexe) problemen en klachten. Een individu kan daarom nooit alleen verantwoordelijk gesteld worden voor oorzaak of oplossing, ieder mens is onderdeel van een geheel.

  Alle gehelen, of systemen, een stel, een gezin, een familie, maken weer deel uit van een groter geheel, waarvan zij afhankelijk zijn en aan bijdragen.

  In systeemtherapie is er aandacht voor vastgelopen processen, zowel interpersoonlijk als intrapsychisch. Er wordt gekeken naar hoe we in dialoog relaties leggen, emoties co-reguleren en betekenissen geven, in de hoop dat er ruimte komt om te bewegen, om samen verder te gaan. Er wordt gekeken naar verschillen en samenhang met betrekking tot belevingen, behoeften, emoties, intenties, waarden, overtuigingen en gedrag. Je hebt als systeemtherapeut met ieder systeemlid een eigen werkrelatie en ook met het systeem als geheel.

  Kortom: werken met systemen is uitdagend, leuk, spannend, moeilijk, leerzaam en fantastisch.

  Vanzelfsprekend komen alle theorieën en modellen aan bod die van belang zijn om als systeemtherapeut goed aan de slag te kunnen. Je wordt breed opgeleid met een nadruk op het collaboratieve/dialogische perspectief, het gehechtheidsperspectief, met aandacht voor de kracht en waarde van emoties en dit alles onder de paraplu van de systeemtheorie.

  Waar en wanneer?

  De opleiding vindt plaats in Utrecht, en op avonden online. Op deze manier combineren druk op vrije/werk/zorgdagen en reistijd met de mogelijkheden die online en locatielessen bieden hopelijk zo optimaal mogelijk.

  2022

  • 28 september: ‘kick off’ (avond/online)
  • 9, 10, 23, 24 november
  • 8, 22 december

  2023

  • 11 +30 +31 (3x avond/online),  19 januari
  • 9 februari
  • 9, 23 maart
  • 6, 20 april
  • 18, 31 mei
  • 1, 5 (avond/online) juni
  • 14, 21 september
  • 12 oktober
  • 2, 16 november
  • reservedata: 12 januari, 28 september

  Docent

  Ik ben Petra Deij, NVRG erkend systeemtherapeut, opleider, (leer)supervisor en leertherapeut. Ik werk sinds 1984 in diverse functies in de specialistische GGZ, en in eigen praktijk in Utrecht waar ik vooral (leer)supervisie, leertherapie en les geef. Ik ben is bezig met een promotietraject aan de University of Bedfordshire (Luton, UK), mijn onderzoeksonderwerp is de werkrelatie in supervisie.

  Indien nodig worden gastdocenten bij de opleiding betrokken.

  Voor wie?

  Deelname is in principe mogelijk voor iedereen die voldoet aan de toelatingseisen van de NVRG, check hiervoor hun website.

  Daarnaast kan echter iedere geïnteresseerde professional uit de hulpverlening/welzijn meedoen met een duidelijke therapeutisch onderlegde achtergrond. Zie verder de aanmeldingsprocedure hieronder.

  Kosten

  Deelname aan de opleiding kost €4150,00 voor individuen, en €4300,00 voor een organisatie.

  Er is een vroegboekkorting: bij inschrijven én betalen voor 1 mei 2022 kost de opleiding €4025,00 (particulier), €4175,00 (organisatie). Een betalingsregeling is mogelijk, voorwaarden worden verder afgestemd.

  Er dienen op eigen kosten boeken te worden aangeschaft, de rest van de literatuur wordt beschikbaar gesteld.

  Aanmelden

  Je kunt je aanmelden via de website van Systeemschool Utrecht | Praktijk Petra Deij.

  Na aanmelding stuur je een motivatiebrief + cv (petradeij@praktijkpetradeij.nl) en krijg je een factuur.

  Na betaling van de factuur vindt er een kennismakingsgesprek plaats, pas na dit gesprek is je deelname definitief. Mochten we besluiten dat je alsnog niet deel kunt nemen, dan krijg je vanzelfsprekend per ommegaande je volledige inschrijfgeld terug.


  Inschrijving voor Systeemopleiding 2022-2023

   Inschrijven voor welke training?

   Kies gewenste startdatum

   Naam & achternaam

   Straat & huisnummer

   Postcode & woonplaats

   E-mail

   Telefoonnummer

   Beroepsvereniging/registratienummer

   Plaats & datum van inschrijving

   Meer informatie ontvangen?

   Contact
   X