Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.

Webdesign door Snugger

Neem contact op

  Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

  Naam & achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bericht  Supervisie in Systemen

  opleiding tot systemisch supervisor

  Systeemschool Utrecht (onderdeel van Praktijk Petra Deij) start einde 2023 of begin 2024 weer een opleiding tot NVRG-supervisor. Docenten zijn Petra Deij en Robert van Hennik. De opleiding vindt gedeeltelijk plaats in Utrecht en gedeeltelijk online.

  Supervisie wordt algemeen erkend als onmisbaar element in opleidingstrajecten voor psychotherapeutische en aanpalende gebieden. Het bevindt zich in het midden van de opleidingsdriepoot: opleiding/training, supervisie en leertherapie (of persoonsgerichte supervisie). Bij opleiden staat leren door middel van didactiek en kennisoverdracht centraal, bij supervisie staat de persoon als professional centraal en bij leertherapie de professional als persoon. Natuurlijk is er overlap in deze gebieden, dat kan niet anders, het geheel komt immers samen in één persoon.

  In deze opleiding zullen je ideeën en gedachten over supervisie zich verdiepen vanuit het in de opleiding aangereikte theoretische kader en zullen zich mengen met je eerdere kennis en eigen ervaringen als supervisant. Door de opleiding bevind je je  in de unieke positie van tegelijkertijd supervisor, supervisant en opleideling, door dit expliciet mee te nemen voeg je een extra laag toe aan je leerproces.                    Denken en werken met betrekking tot leren leren en leren reflecteren, kleinere en grotere contexten, een veelheid aan  (onvertelde) verhalen en stemmen, en emotie + experiëntieel gericht werken vinden plek in deze opleiding. We moedigen je aan om naast een mogelijk voorkeursperspectief  ook aandacht te hebben voor andere therapiemodellen, voor zowel je eigen ontwikkeling als supervisor als ook die van je supervisanten.

  De opleiding is toegankelijk voor NVRG-systeemtherapeuten die minimaal vijf jaar lid zijn. Ten tijde van de opleiding heb je tenminste één supervisant die supervisie bij je krijgt vanuit het systeemtheoretisch kader. Om erkend te worden als NVRG-supervisor heb je naast de opleiding ook minimaal acht uur leersupervisie nodig.

  Er kan niet meer worden ingeschreven voor de opleiding van 2023.        Als je op de hoogte wilt worden gehouden van de eerstvolgende startdatum + voorinschrijving, dan kan dat. Stuur in dat geval een bericht aan petradeij@praktijkpetradeij.nl, met een actueel cv (inclusief datum lidmaatschap NVRG) en een kennismakingsbrief waarin je je motivatie om deze opleiding te willen doen en je ideeën over supervisie geven beschrijft.

   

   

   

   

   Inschrijven voor welke training?

   Kies gewenste startdatum

   Naam & achternaam

   Straat & huisnummer

   Postcode & woonplaats

   E-mail

   Telefoonnummer

   Beroepsvereniging/registratienummer

   Plaats & datum van inschrijving

   Meer informatie ontvangen?

   Contact
   X