©2021 Praktijk Petra Deij Webdesign door Snugger

Neem contact op

  Naam & achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bericht  Seksualiteit, natuurlijk in partnerrelatietherapie
  6 daagse opleiding

  Partnerrelatie, seksualiteit en gehechtheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de praktijk van de hulpverlening blijkt het voor systeemtherapeuten soms lastig om seksualiteit een normaal en vanzelfsprekend, natuurlijk onderdeel van de therapie te laten zijn. Professionals voelen zich vaak verlegen met of niet voldoende bekwaam. Gezien de wederzijde invloed van seksualiteit en welbevinden in de partnerrelatie, behoren omgaan met seksuele aspecten of problematiek tot het domein van de systeemtherapeut en is het wenselijk dat dit vloeiend onderdeel is van de relatietherapie. Seksualiteitsbeleving is sterk verbonden met gehechtheid, vanuit dit theoretisch kader kan veel van seksualiteit worden begrepen.

  Deze zesdaagse cursus gaat de diepte in op het onderwerp seksualiteit in relatietherapie. Er zijn veertig contacturen en ongeveer 2 à 3 uur zelfstudie per bijeenkomst, de cursus is op post-academisch/post-HBO-niveau. Voor het NVRG-opleidingstraject telt de cursus mee als specialistische cursus van de TTC.  Deelname is mogelijk voor NVRG systeemtherapeut of systeemtherapeutisch werkers (i.o.), seksuologen, EFT-therapeuten, psychologen, psychiaters en andere geïnteresseerde professionals die kennis van en ervaring hebben met het werken met paren/systemen. Het aantal deelnemers wordt bewust klein gehouden (6-9) om persoonlijke aandacht en uitwisseling te kunnen garanderen en om een zo prettig en veilig mogelijk leerklimaat te bevorderen.

   

  Doelen

  • Vanzelfsprekendheid in het integreren van de seksuele relatie als thema in en onderdeel van de partnerrelatiegesprekken
  • Bekendheid, gemak en vaardigheden met betrekking tot interventies om seksualiteit te bespreken, zowel initiërend als invoegend/volgend
  • Kennis van de seksuele responscyclus, PLISSIT en LOOPS en deze in kunnen brengen in de partnerrelatiegesprekken
  • Bekendheid met mogelijkheden van behandeling bij de seksuoloog, weten wanneer te verwijzen
  • Kennis van de correlatie tussen de gehechtheidstheorie met betrekking tot seksualiteit en de mogelijkheden dit te integreren in de partnerrelatiegesprekken

   

  Praktisch

  De cursus wordt geheel online aangeboden, zodat iedereen mee kan doen (ook als je in quarantaine moet) en de cursus niet hoeft te worden verzet.

  Minimum aantal deelnemers 6, maximaal 14.

  Data: 12+13 maart (9-16), 17+22 maart / consultaties *(18.30-21.00), 9+10 april (9-16), 20+21 april (18.30-21.00).                                    *afhankelijk van het aantal deelnemers komen hier eventueel nog twee avonden bij: 24+29 maart (18.30-21.00).  In dat geval ben je alle avonden welkom om mee te doen, maar geldt de aanwezigheidsverplichting voor twee avonden.

  Kosten deelname €1500.

  Deze opleiding is erkend als specialistisch deel van de opleiding tot NVRG systeemtherapeut.                                                                          Accreditatie is verleend door de NVRG (35 punten).

   


  Inschrijving ‘Seksualiteit, natuurlijk in partnerrelatietherapie’.

  Hierbij schrijf ik me in voor deze zesdaagse cursus voorjaar 2020

  Kosten: €1500 

  Inschrijving geldt op volgorde van binnenkomst van betaling.

  Met deze inschrijving verklaar ik dat ik op de hoogte ben van en akkoord ga met de algemene voorwaarden scholing/training van Praktijk Petra Deij en de daaraan verbonden annuleringsvoorwaarden*. Ik ontvang een op naam gestelde factuur. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst van betaling.

   Inschrijven voor


   "Attachment Narrative Therapy"
   "Seksualiteit, natuurlijk in partnerrelatietherapie 2 daagse opleiding"
   "Seksualiteit, natuurlijk in partnerrelatietherapie 6 daagse opleiding"
   "Verder na een affaire"
   "EFTplus – vaardigheden"

   Kies gewenste datum

   Naam & achternaam

   Straat & huisnummer

   Postcode & woonplaats

   E-mail

   Telefoonnummer

   Beroepsvereniging/registratienummer

   Plaats & datum van inschrijving

   Meer informatie ontvangen?

   Contact
   X