Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.

Webdesign door Snugger

Neem contact op

Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

Er zijn op dit moment koppelingsproblemen, en ik ontvang niet alle contactaanvragen. Er wordt aan gewerkt dit te verhelpen. In de tussentijd stuur ik een bevestiging van ontvangst bij ieder contactverzoek. Als je binnen 24 uur geen bevestiging krijgt, dan heb ik de aanvraag niet gekregen. Stuur me dan alsjeblieft een bericht: petradeij@praktijkpetradeij.nl met daarin je vraag of inschrijving. Alvast bedankt.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

Experiëntiële, collaboratieve en reflexieve systeemtherapie

Systeemschool Utrecht (onderdeel van Praktijk Petra Deij) start in februari met een zesdaagse scholing die meetelt als (40-urige) specialisatie voor het NVRG-opleidingstraject, en als geaccrediteerde nascholing voor de NVRG (accreditatie is aangevraagd).

Reflectie en reflexie (reflect/xie) liggen op één lijn, maar zijn toch verschillend. Beiden zijn van belang voor het groeien in en kundig blijven uitoefenen van professioneel hulpverlenen. De nadruk in deze cursus ligt op reflect/xie: de overeenkomsten en de verschillen, een kritische houding, hoe dit zowel tijdens als na hulpverleningssessies kan worden ingezet, vanuit welk perspectief de hulpverlener dan ook handelt of is opgeleid.

Twee van de perspectieven die binnen het systeemtheoretisch denkkader goed bij elkaar passen zijn experiëntiële en het collaboratief-dialogische perspectief. Zij vullen elkaar mooi aan en zijn goed naast elkaar te gebruiken in de systeemtheoretisch georiënteerde praktijk, ondanks verschillen in theoretische herkomst en filosofisch perspectief. Het is de bedoeling van deze cursus dat deelnemers zelf én gezamenlijk op zoek gaan naar de verbindende elementen en integratiemogelijkheden die past bij hun eigen praktijk en de persoon/therapeut die zij zijn.

Daarnaast is er veel aandacht voor het leren reflect/xeren als belangrijk onderdeel voor het (door)leren en (door)ontwikkelen  in het vak. De toenemende werkdruk, complexiteit van de maatschappij en de daarmee samenhangende problematiek van velen, worden niet voldoende tegemoet gezien door het inzetten van richtlijnen, technieken, protocollen, en effectiviteitsmetingen. De dagelijkse realiteit is echter onvoorspelbaar, onzeker, divers en complex; er is behoefte aan tijd en rust voor reflectie en reflexie. Echter, tijd is niet het enige dat nodig is, want reflect/xeren is geen vanzelfsprekende, doch een aan te leren vaardigheid. Hier besteedt deze opleiding veel aandacht aan, onder andere door het inzetten van focusing, werken in leesteams, terugkeer van reflecting teams in de bijeenkomsten en diverse oefeningen en werkvormen die niet gericht zijn op eenzijdige kennisoverdracht maar op doen en ervaren.

Thema’s per bijeenkomst

  1. reflectie en reflexie I -kennismaken
  2. experiëntieel
  3. collaboratief-dialogisch
  4. reflectie en reflexie II -de stand van zaken
  5. integratie en samenrapen I
  6. integratie en samenrapen II

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor NVRG-systeemtherapeuten in opleiding die de Basiscursus (132 uur) hebben afgerond, en en andere geïnteresseerde professionals welkom. De cursus is interessant voor iedereen die kennis van en ervaring heeft in het werken vanuit het systeemtheoretisch denk+werkkader en die geïnteresseerd is in het combineren van de collaboratieve en dialogische werkwijze in de systemische praktijk
De opleiding is erkend als specialistische opleiding NVRG, accreditatie is aangevraagd bij de NVRG. Voor overige beroepsverenigingen/registers kan in overleg accreditatie worden aangevraagd, hieraan zijn kosten verbonden.

Data

donderdag 1 februari + vrijdag 2 februari 2024
woensdag 6 maart en donderdag 7 maart 2024
donderdag 4 april en vrijdag 5 april 2024

Kosten: €1495,00 voor personen, €1645,00 voor organisaties.
Aan te schaffen literatuur +/- €70,00.

Inschrijving verloopt via Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht, uitsluitend via het contactformulier op deze website.

Er zijn op dit moment koppelingsproblemen, en ik ontvang niet alle inschrijvingen. Er wordt aan gewerkt dit te verhelpen. In de tussentijd stuur ik een bevestiging van ontvangst bij ieder contactverzoek. Als je binnen 24 uur geen bevestiging krijgt, dan heb ik de aanvraag niet gekregen. Stuur me dan alsjeblieft een bericht: petradeij@praktijkpetradeij.nl met daarin je vraag of inschrijving. Alvast bedankt.


Inschrijving voor Experiëntiële, collaboratieve en reflexieve systeemtherapie

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

Meer informatie ontvangen?

Contact
X