Praktijk Petra Deij | Systeemschool Utrecht neemt zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.

Webdesign door Snugger

Neem contact op

Helaas kan ik geen nieuwe behandeling starten op dit moment. Aanmelden voor leertherapie, supervisie of leersupervisie is wel mogelijk.

Er zijn op dit moment koppelingsproblemen, en ik ontvang niet alle contactaanvragen. Er wordt aan gewerkt dit te verhelpen. In de tussentijd stuur ik een bevestiging van ontvangst bij ieder contactverzoek. Als je binnen 24 uur geen bevestiging krijgt, dan heb ik de aanvraag niet gekregen. Stuur me dan alsjeblieft een bericht: petradeij@praktijkpetradeij.nl met daarin je vraag of inschrijving. Alvast bedankt.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam & achternaam

Boeken & Podcasts

Boeken van Petra Deij

Inmiddels heb ik, naast artikelen en hoofdstukken in vakliteratuur, drie boeken geschreven. Boeken over uiteenlopende onderwerpen maar met de rode lijn dat zij geschreven zijn voor de mensen die zelf te maken hebben met de problematiek waarmee ik me als therapeut in heb gespecialiseerd.

 

Zorgvuldig Scheiden

Als relatietherapeut kom ik ook paren tegen voor wie ‘het te laat is’ en die besluiten om te gaan scheiden. Al die mensen willen dit op een zo goed mogelijke manier doen, willen geen partners meer zijn maar ook niet ineens ‘partijen’ worden. Dit blijkt moeilijk als heftige emoties het overnemen en er wederzijdse kwetsuren zijn.

Dit boek wil er zijn voor die paren die hun scheiding goed willen laten verlopen of ex-partners die behoefte hebben aan afsluiting van de scheiding om met zo min mogelijk rauwe randjes verder te kunnen.

Het boek is in gemakkelijke en toegankelijke taal geschreven, bevat veel voorbeelden van anderen en geeft de mogelijkheid je eigen vastzittende patronen zo te veranderen dat er voldoende ruimte komt om goed te scheiden of gescheiden te zijn.

Reserveer het boek
 • Felix Merks Directeur Result Mediation en initiatiefnemer van AllesOverScheiding.nl
  Dit is het boek dat iedereen die denkt aan scheiden, het scheidingsproces nu doormaakt of al heeft afgerond echt moet lezen! Boordevol aansprekende voorbeelden, tips en oefeningen om het begrip van de situatie en de communicatie met je (ex-)partner en je kinderen te verbeteren. Een absolute aanrader!
 • Edith van den Boompsychotherapeut

  Petra Deij slaagt er in om op toegankelijke en herkenbare wijze over het pijnlijke proces van ‘scheiden’ te schrijven, zonder veroordeling, met voorbeelden die herkenning en erkenning geven. Dat is mooi, want in een periode van uit elkaar gaan en de tijd die het nodig heeft daarvan te helen is dit hard nodig.

  Het boek zet aan tot het nemen van verantwoordelijkheid om zo goed mogelijk uit te elkaar gaan. De lezer wordt uitgenodigd voorbij het wijzen naar de ex-partner, ook te kijken naar eigen kwetsbaarheden. Waar ligt íeders aandeel, niet alleen dat van de ander? Dat helpt om in stijgende lijn met elkaar om te gaan. Het beperkt het leed voor alle partijen, inclusief eventuele kinderen, en maakt de weg vrij voor waardevol groeiproces om als ‘gescheiden persoon’ verder te gaan. Dit is dan ook goed voorwerk voor als je nog een volgende relatie wenst, die je beter wilt laten slagen. Een bijzondere en positieve insteek!

 • AnoniemGescheiden
  Ik heb, jaren na mijn scheiding, stilgestaan bij de zere plekken die we opliepen aan elkaar. Met de aanwijzing in de hand hebben mijn ex en ik alsnog wat ‘op kunnen ruimen’, ik voel me kilo’s lichter.  Ik had nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn.
 • Dré Stark, huisartsHuisartsenopleider en organisator van nascholingen, gepensioneerd
  Ik zou dit boek aan voor huisartsen en huisartsen in opleiding willen aanraden. Er wordt zeer duidelijk beschreven dat communicatie vorm krijgt door diverse factoren zoals gehechtheidsbehoeftes, emoties, overtuigingen en percepties. Het is goed je daar als hulpverlener van bewust te zijn. Dit helpt je om een goede hulpverlener te zijn, om een hulpvraag te kunnen exploreren.
 • IrisManicure, net gescheiden
  Ik herken alles in dit boek. Die patronen gaan niet alleen over exen, maar ook over de relatie met mijn moeder, met vriendinnen en met mijn zussen. Het voorbeeld van ´de hamburgers´ als druppel die leidt was bij mij de verkeerde pastasoort. Ik heb moeten huilen toen ik het las, maar ben ook blij met de herkenning.
 • Elke Lambooy en Marian DeijEchtscheidingsadvocaten Spoorlaan Advocaten in Woerden
  Dit boek geeft een handvat om de valkuilen van een vechtscheiding te omzeilen.

Verder na een Affaire

Voorjaar 2018 kwam de derde herziene druk van Blijf toch bij me uit, het boek voor mensen die samen verder willen na ontrouw in heden of verleden. Er wordt in beschreven wat paren tegenkomen in de verwerking van affaires en ontrouw om hen op weg te helpen om er samen uit te komen.

Het boek is in heldere taal geschreven, bevat veel voorbeelden en verhalen en geeft per hoofdstuk oefeningen om paren op weg te helpen.

De reacties op dit boek zijn ontroerend, lezers nemen spontaan de moeite mij te schrijven om te laten weten hoe het boek hen helpt, soms zelfs jaren na de ontrouw. Ook van collega’s komen mooie reacties, velen geven aan het boek in hun praktijk in te zetten om met paren die met ontrouw te maken hebben verder te helpen.

Koop het boek
 • AnoniemRecensie
  Wat had ik dit boek graag gelezen toen ik midden in mijn relatiecrisis zat.  En wat een goede tips voor het gesprek met de kinderen. Wat mij betreft een aanrader als je de liefde wilt terugvinden en je relatie wilt redden.
 • Relaties & Co.Recensie
  Stellen hebben vlak na de ontdekking van een affaire vaak zeer weinig vertrouwen in hun vermogen om daar overheen te komen. Wellicht komt dat grotendeels doordat er geen duidelijke ‘routebeschrijving’ voor bestaat, er is vaak veel behoefte aan houvast in deze emotioneel stormachtige tijd. Deij’s boek is zo’n routebeschrijving.
 • Bericht van een lezerRecensie
  Mogen we contact opnemen voor een paar gesprekken? We denken dat we met behulp van het boek en enkele aanwijzingen eindelijk de ontrouw en de gevolgen daarvan achter ons kunnen laten.
 • Een relatietherapeutRecensie
  Ik koop dit boek per dozijn en geef het als verplichte kost voor de therapie aan al mijn cliënten die in therapie komen om vreemdgaan te verwerken. Ik krijg inmiddels korting bij de boekhandel bij mij op de hoek!

Abortus, een levensbesluit

In 2002 schreef ik samen met Jacolien Teekman Abortus, een levensbesluit. We schreven dit omdat wij in ons werk veel vrouwen tegenkwamen die worstelden met de besluitvorming bij een onbedoelde zwangerschap of de verwerking van een abortus provocatus.

Koop het boek
Abortus een levensbesluit
 • Bericht van een lezeresRecensie
  Wat heeft dit boek mij geholpen. De abortus is 25 jaar geleden, en ik heb het nooit aan iemand verteld. Toevallig kwam ik dit boek tegen, besteld en in één ruk uitgelezen. Zo herkenbaar. Zo fijn dit te lezen. Wat was ik eenzaam in die tijd rond die beslissing, en de jaren erna, de schaamte, het schuldgevoel. Zo ellendig geïsoleerd. Het lezen heeft dit verminderd, ik voel me niet meer zo alleen.
 • Prof. mr. dr. D.P. Engberts
  Duidelijk wordt dat abortus bij de meeste vrouwen diep ingrijpt in hun leven, dat het besluit niet lichtzinnig wordt genomen, dat de mentale verwerking veel tijd vraagt en dat niemand het ooit nog eens wil doormaken. […] Een open en eerlijk boekje over een onderwerp waarover niemand gemakkelijk praat.

Podcasts met Petra Deij

Meer informatie ontvangen?

Contact
X